İnsanların gündelik yaşam koşullarına ayak uydurmaları için çeşitli ihtiyaçları bulunmaktadır. Bunların en temeli ise barınmadır. Barınma ihtiyacının karşılanması için birtakım yapılar inşa edilmektedir. Her an karşınıza çıkacak apartmanlar ya da müstakil evler, zor bir süreçten geçerek oluşturulmaktadırlar. Bunun için çeşitli planlama ve yapım işlemleri gerekmektedir. Günümüzde ortaya çıkan kaliteli fırsatlar sayesinde betondan ev yapmak yerine kolayca tasarlanan, eklemeler yapılabilen bir tür olan çelik konstrüksiyon ev insanlar tarafından sıklıkla tercih edilmeye başlamıştır. Bu tür yapıların sağlamış olduğu çeşitli fırsatlar ve avantajlar mevcuttur. Bu sebeple kullanımları her an artmaktadır. Her açıdan faydalı olan ürünler genellikle ev yapımında kullanılmaktadır.

Çelik Konstrüksiyon Evin Avantajları

Çelik konstrüksiyon ev sağlamış olduğu çeşitli avantajlar ile dikkat çekicidir. En önemli faydası ise dayanıklı yapıda olmasıdır. Ürün uzun süre kullanımda herhangi bir zarar görmez. Çelikten yapılmış olması ayrı bir faydadır. Bunun yanında ürünün alım yeri de önem teşkil etmektedir. Üretim olarak kaliteli malzemeler kullanmayan bir firmadan alınan ürün, kısa sürede delinmeler ve açılmalar ile sorunlar oluşturur. Uzun süreli kullanım için tasarlanan ve doğal koşullara elverişli olan çelik yapılar, her geçen gün talep artışıyla karşılaşıyorlar. Bu ürünlerin bir diğer avantajı ise ergonomik yapılı olmasıdır. Bu sebeple kolayca kurulabilir ve hemen kullanıma hazır hâle gelebilir.

Firmamız tarafından yapılan çelik konstrüksiyon ev, sıradan bir beton eve kıyasla çok daha kısa sürede yapılarak, hızlı bir şekilde size teslim ediliyor. Günümüzde sağlamış olduğu en büyük yarar ise zaman ve yüksek para tasarrufu sağlamasıdır. Bunun yanı sıra beton evlerde yer alan en büyük sorunlardan birisi olan ısınma, su ve ses yalıtımı sistemleri çelik evlerde çok daha iyidir. İzolasyon için uzun yıllar çalışma yaptırmanıza gerek kalmaz.

Deprem bölgesinde yaşıyorsanız çelik evler sayesinde çok daha güvenilir bir ortamda yaşamış olursunuz. Taşınabilir ve sökülebilir yapıları sayesinde herhangi olumsuz bir durumda başka bölgeye taşıma işlemi gerçekleştirtebilirsiniz.

Hafif çelik ev ve villanın avantajlarını sıralamak gerekirse:

  • Hızlı ve ekonomik bir inşa sürecine sahiptir.
  • Çok daha uzun ömürlüdür.
  • Hafifliğinden dolayı en kötü zemin koşullarında dahi inşa edilebilir.
  • İnşa sahası, çevre ve sosyal yaşam kalitesini etkilemez.
  • Yapım süreci iklim koşullarından etkilenmez.
  • Farklı iklim koşulları için farklı ve ekonomik çözümlerle yüksek enerji verimliliği sağlar.
  • Dünyada bilinen depreme en dayanıklı yapı sistemidir.
  • Uluslararası standartları kabul eden tüm ülkelerde uygulanan bir sistemdir.
  • Kolonsuz ve kirişsiz tasarımı, iç mimari ve dekorasyon rahatlığı sağlar, ferah ve daha geniş iç mekânlar sunar.
  • İnşa esnasında çevreci ve minimum su tüketimi tasarruf sağlar, su kaynakları ve yer altı sularının kirlenme riskini azaltır. % 90 ve üzeri oranda geri dönüştürülebilir malzemedir.
  • Kullanıcılara yüksek yapı fiziği olanakları sunar. (Isı, ses, nem, gün ışığı gibi faktörler)
  • Mimari, elektrik ve mekanik çözümlerde büyük kolaylık ve esneklik sağlar.
  • Geçici prefabrik değil, uzun ömürlü, konfor standartı yüksek, kalıcı yapılardır.
  • Geleneksel sistemlerdeki gibi gerektiğinde kırma, dökme ve tamirat işlemlerine gerek duyulmaz. Buda kullanıcıyı ek maliyetten korur.
  • Homojen, izotropik ve dayanıklı sistemlerdendir.
  • Kullanıcıya yüksek yapı fiziği olanakları sunar.
  • Hatasız ve hasarsız üretime olanak verir.
  • Tasarımda geniş malzeme seçim olanağı, esneklik ve estetik imkanı sunar.
  • İç mekanda kullanıcılara net mekan kullanımı imkanı sunar.
  • Diğer yapım sistemlerine göre daha hafiftir. Buda yüksek deprem performansına sahip olması avantajını getirir.
  • Yapıyı oluşturan bina elemanları, gerekli ses ve ısı yalıtımınıda sağlar.
  • Kullanılan malzemeler sayesinde, sağlıklı iç hava kalitesine sahip mekanların elde edildiği yapı sistemidir.

Çelik Konstrüksiyon Ev Maliyetli midir?

Her evin yapımında olduğu gibi bu tür evlerinde belirli bir maliyeti vardır. Hem kısa sürede hazırlanmaları hem de dayanıklı olmalarının yanı sıra oldukça uygun maliyetlere sahiptirler. Günlerce uğraşılan ve oldukça yüksek maliyetlere yol açan evler yerine son derece uygun çelik konstrüksiyon ev modelleri daha çok tercih edilmektedir. Yapım aşamasında kullanılan çeliğin belirli bir ömrü bulunmamaktadır. Yalnızca bilinen belirli bir çelik ömrü mevcuttur. Bu da son derece geniş bir alanı kapsamaktadır. Bu tür ev modellerini kullanan bireylerin sıkça dillendirdiği “Yıllarca kullanılıyor” sözü son derece gerçekçidir. Maliyetinin yanı sıra sağlamış olduğu fırsatlar ilgi görmesinin en temel sevenleri arasındadır.

Çelik Konstrüksiyon Ev Modelleri?

Çelik Konstrüksiyon Ev Modelleri

Her evde olduğu gibi çelik yapılarda da dış yüzey renklendirmesi yapılabilir. Bu ev türleri kısa sürede hazırlandıktan sonra istenilen şekilde şekillendirilebilir. Yapısında kullanılan çelik genel olarak sesin içeri girmesini engellese de, bu ev modellerinde ses izolasyonu yapılmaktadır. Çelik konstrüksiyon ev ürünleri günlerce uğraşmak istemeyen ve kısa sürede işlerini halletmek isteyen bireyler için son derece uygundur. Bakıldığı zaman insanlara fayda sağlayacak üç temel yön vardır. Bunlardan ilki zaman tasarrufu, ikincisi dayanıklı yapı ve üçüncüsü ise maliyettir. İnsanlar kısa zamanda kavuşacakları evinde keyifli zaman geçirebilir. Hazırlanış süreci ne kadar zahmetli olsa da insanların ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmaktadır.

Hazır Çelik Konstrüksiyon Evler

Yaşam alanları içerisinde en kolay oluşturulabilen ve kullanıma sunulan türler içerisinde çelik konstrüksiyon ev ürünleri en önde yer almaktadır. Bu sebeple çeşitli şekillerde ve modellerde sürekli üretilmektedirler. Kişisel tercihlerin yanı sıra hazır şekilde bulunan ve hemen alınıp istenilen bölgeye taşınan modellerde bulunmaktadır. Bu ürünlerin kolay kullanımlı olması tercih sebeplerinin en önemlisidir. İçeriği tipli apartmanlar gibi oluşturulmaktadır. Genel olarak bir oda bir banyo bir mutfak ve bir tuvaletten oluşan bu ürünler renklendirme ve kişisel tercihler doğrultusunda satın alınabilir. Genel olarak açık alanlar içerisinde bulunacaklarını ı için herhangi bir zarar görme durumu ortaya çıkmamalıdır. Bu sebeple kesinlikle çelikten üretilmiş olanları alınmalı.

2 Yorum

  1. 16 Ağustos 2020
    Abdullah A...

    Gerçektende zamandan büyük tasarruf sağlamakta, evinize ve yuvalarınıza kısa sürede ulaşmak isterseniz çelik evi öneririm.

  2. 20 Temmuz 2020
    Erdinç Z...

    Zamandan tasarruf etmek, evinize hemen kavuşmak ve bütçenize katkıda bulunmak için çelik evi tercih etmelisiniz cümlesi kesinlikle çok doğru.

Sende Yaz

Destek