Prefabrik Çelik Evler ile Rahat Yaşam Sürün

Prefabrik evler, bir fabrikada önceden inşa edilmiş evlerden başka bir şey değildir. Ev, yerinde inşa edilmek yerine, yüksek vasıflı işçiler tarafından kontrollü bir ortamda inşa edilmiştir. Geleneksel yapım sürecinden farklı olarak, fabrika üretimi çok fazla hazırlık gerektirmektedir. Fabrikada bir ev yapılması gerektiğinde, detaylar çok önemlidir. Prefabrikasyon, evin yerinde teslim edildiğinde ne kadar bitmiş olması gerektiğine bağlı olarak farklı derecelerde yapılabilmektedir. İki ana prefabrikasyon seçeneği tipi, modüller ve panellerdir. Panellerle inşa etmek daha fazla mimari esneklik sağlamaktadır. Modüllerle inşa etmek, odaların boyutunu ve binanın şeklini sınırlarken yerinde önemli ölçüde zaman kazandırmaktadır.

Prefabrik Ev İnşaatı

Çelik ev ve çelik villalar içten dışa inşa edilmektedir. Birkaç gün içinde veya daha kısa sürede aşağıdaki sırayla üretilirler ve her adımın ardından denetimler yapılır ancak kullanıcı evi özelleştirirse işlem daha uzun sürebilir.

Önce zeminler monte edilir. Duvar panellerinin tutturulması için genellikle zeminin altında ahşap bir çerçeve bulunur. Duvar panelleri daha sonra cıvata ve çivilerle tutturulur. Paneller yalıtılmıştır ve paneller takılmadan önce pencereler kesilmiştir. Ev yapısı yerine oturduğunda, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı ve alçıpan kurulur. Genellikle fabrikanın başka bir yerinde inşa edilen çatı, duvarların üzerine yerleştirilmiştir. Bazı hazır yapılarda, işçiler evin geri kalanı inşa edildikten sonra çatıyı şantiyede bağlarlar. Dış cephe kaplaması, dolaplar, klozetler ve arka kaplamalar dahil olmak üzere dış ve iç yüzeyler eklenir. Duvarlar da boyanmıştır.

Konut birimleri inşa edildikten sonra, sahibinin arazisine gitmeleri gerekmektedir. Modüllerin taşınması karayolları, çıkıntılar ve elektrik hatlarıyla sınırlıdır. İnşaatçılar teslimattan önce tüm bu faktörleri araştırmaktadır. Daha sonrasında ev getirilir ve temel üzerine vinçle yerleştirilir. İşçiler, birleşme duvarı denilen noktalarda bir araya gelen birimleri hareket ettirmek için ağır hizmet tipi kablolar kullanırlar. Birleşme duvarları evi birbirine bağlar ve düz olmasını ve birbirine doğru bir şekilde cıvatalanmasını sağlar. Bu noktada, çatı fabrikada monte edilmemişse yerleştirilir. Yine fabrikada yapılan menteşeli bir çatı evin üzerine açılır. Hafif çelik ev teslimatı ve yerleştirilmesi genellikle yaklaşık bir gün içinde tamamlanabilmektedir. Bundan sonra balkon, merdiven ve ekstralar kurulabilmektedir. Özelleştirme, finansman ve fabrika programları gibi değişkenler sürece katkıda bulunabilir, ancak çelik ev ve çelik villa seçiminden tamamlanmasına kadar çoğu üretici birkaç aylık bir zaman aralığı verir.

Neden Prefabrik Ev?

Prefabrik ev ve çelik villa üretimi diğer yapılara kıyasla daha ucuzdur. Galvaniz çelikle üretilmektedir ve bu yüzden depreme oldukça dayanıklıdır. Herhangi bir deprem sırasında yıkılması neredeyse imkansızdır. Prefabrik ev ve villalar portatif yapılardır ve istenilen yere rahatlıkla taşınabilmektedir. Bu tarz ev ve villalarda klima ve kombi sistemleri rahatlıkla kurulabilir hatta kullanıcı tarafından istenirse klima hatları kurularak üretilebilir. Prefabrik evler tamamen kullanıcının isteğine göre üretildiği için oldukça lüks ya da sade ve mütevazı olabilmektedir, bu tamamen kullanıcının isteğine bağlıdır. Prefabrik yapılarda üretim aşamasında elektrik ve su tesisatları hazırlanmaktadır. Kullanıcının isteğine bağlı olarak ekstra bir tapa ya da su hattı çekilebilmektedir herhangi bir miktar sınırı konulmamaktadır. Üretilecek olan çelik villa ya da ev için istenilen alanda ve şekilde balkon ve avlu gibi detaylar kolaylıkla kurulabilmektedir. Prefabrik evleri yerleştirme aşamasında herhangi bir temel kazma problemi bulunmamaktadır. Prefabrik evlerin üretimi betonarme evlerin yapımına kıyasla çok daha kısa sürmektedir ve bu tarz çelik ev ve villalar geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılarak yapıldığı için doğaya en az zarar verecek şekilde üretilmektedir.

Hafif Çelik Ev

Çelik Konstrüksiyon Ev Modelleri

Prefabrik evler çelik konstrüksiyon kullanılarak imal edilen evlerdir. İstenilen boyutta ve büyüklükte oluşturulabilir ve hatta müşteriler kendi tasarımlarını bile oluşturabilir. Her türlü konforu barındıran ve kullanıcı taleplerine göre üretilen bu tür çelik ev ve villalar farklı yerleşim alanlarına rahatlıkla uyum sağlayabilir niteliktedir. Bu binalar akustik ve ısı yalıtımı, çevre koşulları, yangın ve deprem önlemleri göz önünde bulundurularak tasarlanmakta, tek katlı ve çok katlı binalar olarak üretilmektedir. Bu hafif çelik ev yapıları farklı kullanım alanları ve yaşam tarzları için üretilmektedir. Kullanıcıların isteğine göre tek katlı olarak, villa tarzında ya da yalı şeklinde mimari özelliklere sahip bir şekilde üretilmektedir. Çelik evlerin üretimi tamamen kullanıcı isteğine göre olmaktadır. Bu yapılar kullanıcılara birçok avantaj sağlamaktadır. Bu tarz çelik ev modelleri normal ev ve binalara göre depreme daha dayanıklıdır, ısı yalıtımları daha iyidir ve istenildiğinde herhangi bir yere taşınabilir. Türkiye’de her bütçeye göre prefabrik ev bulunmaktadır.

Hafif Çelik Villa

Prefabrik villalar çift katlı olarak üretilen yapılardır. İki kat üretilen bu yapılara üst kat balkonu gibi özellikler eklenebilmektedir. Hafif çelik villa yapıları istenilen boyuta ve büyüklüğe göre üretilebilmektedir bu tamamen kullanıcının kişisel tercihine göre ayarlanmaktadır. Kullanılan malzemeler ve yapı özellikleri nedeniyle depreme oldukça dayanıklıdır. Klasik bir evde bulunabilecek bütün ürünler hafif çelik villa yapılarında da rahatlıkla bulunmaktadır. Çelik villa modelleri klasik ev modellerinden oldukça farklıdır. Bu tarz villalara 2 – 3 banyo, 2 mutfak gibi özellikler eklenebilmektedir. Kullanıcıların istek ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanan ve üretilen bu yapılar dayanıklı oldukları için ön plana çıkmaktadır. Hafif çelik villa tarzı evlerin dış cepheleri de kullanıcının isteğine göre tasarlanmaktadır. Bu tarz yapılara plakalar, desenler ve farklı kesim teknikleri uygulanabilmektedir. Bu yapılarda ısı ve ses yalıtımı mevcuttur ve ayrıca enerji tasarrufu yapabileceğiniz şekilde üretilmektedir. Çelik villa fiyatları, standart betonarme villa fiyatlarına kıyasla oldukça düşük olmakla birlikte üretim aşamasının maliyeti de düşüktür. Bu tarz bir yapı kullanıcılarına sürdürülebilir çözümler sunmaktadır.

Prefabrik Evlerin Çevresel Faydaları

Atık azaltımı, prefabrik yapının en büyük çevresel faydasıdır. Sektör tahminlerine göre, çelik ev, inşaat atıklarını yüzde 52'ye kadar azaltabilir. Sıkı kurallara göre üretilen bu fabrikada üretilen üniteler ayrıca sahadaki atıkları da azaltmaktadır. İnşaat alanı kelimelerinin zihninizde çağrıştırdığı birkaç şey nedir? Gürültü, enkaz, toz ve genel kaos… Tüm inşaat sürecini geleneksel yapılardan önemli ölçüde daha kısa sürede tamamlama yeteneği, inşaat sahasının bu olumsuz çevresel etkilerini en aza indirmeye yardımcı olmaktadır. Prefabrik evler oldukça yalıtılabilir. Bu güçlü yalıtım, ısıtma ve soğutma seviyelerini koruyarak, dünyanın daha sıcak bölgelerindeki iklimlendirme yüklerini ve dünyanın daha soğuk bölgelerinde ısıtma giderlerini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Aynı özellik, dış gürültüyü azaltmaya da yardımcı olur. Çoğu durumda, prefabrike çözümler güneş panelleri ve düşük enerjili aydınlatma veya diğer elektrikli cihazlarla entegre edilebilmektedir. Bu, günlük enerji tüketiminin% 70'inden fazlasını azaltabilmektedir. İnşaat sırasında su kullanımının azaltılması, gayrimenkul sektöründeki sorumlu paydaşlar için önemli bir endişe haline gelmiştir. Prefabrik, hafif çelik ev, önemli ölçüde daha az su kullanılarak daha verimli bir şekilde inşa edilebilir, bu da inşaat ile sürdürülebilirliğin birleşmesine teşvik eder. Bunların yanında çelik ev ve çelik villa söz konusuysa, metalin gücü ünitelere yanmaz ve termitlere dayanıklı sağlam bir yapı sağlamaktadır.

İlk Yorumu Sen Yap

Sende Yaz

Destek